10 oktober 2014
17:30

Älvsjö AIK

Referat: Stureby SK - Älvsjö AIK

Dags för första matchen i Ersans pokal, en turnering som pågår från oktober 2014 - juni 2015. I premiären tog vi emot arrangörerna Älvsjö AIK på vår nya hemmaplan Sturebyskolans BP. Det känns verkligen som ett lyft att kunna spela matcherna i Stureby och dessutom på ett så fint underlag.

Redan från start visade tjejerna också att det är vi som bestämmer på vår hemmaplan. Det första anfallet var sånär att resultera efter en fin kombination, men skottet smet tätt utanför. Under matchens första 5-10 minuter var pressen mot Älvsjös mål hård och konstant men en duktig bortamålvakt kunde med tur och skicklighet ända stoppa alla avslutsförsök.
Till slut var dock även denna målvakt chanslös när ett underbart inspel gav öppet mål och ettan kunde sättas från nära håll. SSK-tjejerna ökade nu skärpan i de avgörande lägena och kunde snart öka på till både 2 och 3-0 innan det var dags för halvtidsvila.

Den andra halvleken startade precis som den första och fyran hängde verkligen i luften, men återigen så var avsluten lite för tama eller så bjöds det på fina räddningar. Istället kunde Älvsjö sticka upp och reducera till 3-1, och efter målet så kom också en liten svacka hos hemmalaget. Plötsligt var laget väldigt långt och utdraget och det blev mycket spel en och en. Tjejerna fortsatte ändå att jobba hårt och snart var de tillbaks i rytmen igen. Även den andra halvleken gav till slut tre SSK-mål och slutresultatet kunde skrivas till 6-1.

Tjejerna blir verkligen mer och mer bekväma med de större ytorna och det finns en härlig spelglädje som smittar. Glädjande är också den fina bollbehandlingen, tendenserna till svårare och snabbare riktningsförändringar samt viljan att ha ett snabbt passningsspel. Allt detta kommer vi också att träna vidare på när vi flyttar inomhus.